
در زمان هایی نه چندان دور این شهر که چندان شباهتی به شهر نداشت بیشتر استفاده خوابگاهی داشت ، ولی در امروز نه تنها به عنوان یک شهر بلکه میتوان آنرا با چشم شهری با چشم انداز های بزرگ تفریحی ،تجاری و مسکونی در نزدیکی پایتخت دید .
مهندس سلیمی توئیت
جمعیت پرند در سال 1402
جمعیت پرند در سال ۱۴۰۰ به صورت رسمی ۳۰۰ هزار نفر برآورد شده است که با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۰ تمامی پروژههای مسکن مهر پایتخت مسکن مهر ایران تحویل داده خواهند شد این رقم در سال های 1401 و 1402 چیزی حدود نیم میلیون تخمین زده می شود .
با توجه به جدیت راه اندازی خط مترو پیش بینی می شود در سال 1405 جمعیتی حدود 750 هزار نف را در خود جای دهد .
معرفی شهر پرند
شهرهای جدید به عنوان رویکردی نو در نظام مدیریت توسعه سکونتگاهی ایران مطرح بوده و علیرغم همه چالشها و انتقادات پیش روی، سیری به نسبت موفق در پاسخگویی به سرریز جمعیتی شهرهای مختلف کشور طی نموده و اهداف کلیدی و موثری را در این عرصه جهتگیری کردهاند.
از این روی با تصویب شورای عالی شهر سازی و معماری تهران در شهریور ماه سال 1377، طرح شهر جدید پرند توسط مهندسین مشاور اسکو ایران با چشم انداز جمعیت هشت هزار و 548 نفری و در مساحتی هزار و 467 هکتاری هکتار با تراکم ناخالص پیشنهادی 90 نفر در هکتار و تراکم خالص مسکونى پیشنهادى 216نفر در هکتار با مساحت ناحیه صنعتى 150 هکتاری، فعالیتهای خود را در چارچوب اساسنامه شروع نمود.
این شهر که با عنوان پایتخت مسکن مهر شناخته میشود در 33 کیلومتری جنوبغربی شهر تهران، هم مرز با شهرستان زرندیه در استان مرکزی و در مسیر آزاد راه تهران- ساوه واقع شده و اراضی آن از نظر جذب انرژی، دفع آبهای سطحی و امکانات ارتباطی از شیب متوسط نسبتا مناسبی برخوردار است. در این زمینه بیشترین و کمترین شیب اراضی در جهت شمال به جنوب برابر صفر تا 1/1 درصد و در جهت شرق به غرب برابر صفر درصد است.

اهداف طرح شهر جدید پرند
- ایجاد مرکز خود اشتغالی.
- فراهم نمودن فرصت های مناسب شغلی برای رفع نیاز جمعیت ساکن در شهر و حوزه نفوذ آن با در نظر داشتن حجم سرمایه گذاری ها در رابطه با امکانات و تاسیسات احداثی در آتیه شهر.
- ایجاد محیطی مناسب و مطلوب برای زندگی و رفاه شهری به دور از هر گونه آلودگی و ترافیک شهری.
- ایجاد و جذب کارگاههای تخصصی و مراکز خدمات رفاهی و اجتماعی در فازهای آماده سازی شهر.
- در نظر داشتن اصول جلوگیری از تخریب محیط زیست با استفاده از بعضی عوامل اکولوژیک محل در طراحی و برنامه ریزی شهر.
الگوی توسعه شهر
برای تهیه و ارزیابی الگوی مناسب توسعه شهر جدید پرند، فاکتورهای چهارگانه ذیل در کنار معیارهای طراحی و برنامه ریزی مورد توجه طرح توسعه و عمران بوده اند:
- فاکتورهای درجه 1: توپوژرافی- دسترسی و شبکههای موجود.
- فاکتورهای درجه 2: هم¬جواری- جهت شیب- قابلیت دسترسی به اراضی.
- فاکتورهای درجه 3: وضعیت- موقعیت و میزان اراضی قابل استفاده شهر- اراضی ذخیره برای توسعه آتی شهر.
- فاکتورهای درجه 4: دید و منظر- عوامل اقلیمی.
ضمن آنکه احکام ذیل به منظور دستیابی به الگوی مناسب توسعه شهری و با اتکا بر اصول و معیارهای برنامهریزی تفصیلی و طرح توسعه شهری پرند، استخراج شده اند:
- قابلیت رشد و توسعه مناسب در مراحل مختلف توسعه شهر از جنبه توسعه فیزیکی و شکل گیری، تکامل کارکردها و پذیرایی از هویت و سیمای مطلوب برای دستیابی به هدف بهینهتر برای رفع نیازها و امکاناتی که در غالب زمان شکل گرفته و هویدا میگردد.
- برخورداری از انعطاف پذیری در استقرار کاربری ها و طراحی سایتی شهر.
- رعایت سلسله مراتب دسترسی و قابلیت دسترسی به ارائه طرح.
- تنظیم سلسله مراتب تقسیمات کالبدی و مراتب توزیع خدمات محلی، ناحیهای و شهری و منطقهای در سطح کل بخش طراحی.
- پیش بینی زمینههای آسیب پذیری در مقیاس کلان و خرد به منظور تامین امنیت واقعی برای توسعه شهر.
- برقراری تنوع در بافت مجموعه کاربریهای شهری و از جمله مسکونی.
- توجه به ابعاد اقتصادی طرح توسعه شهر.
- هویت بخشیدن به شهر با حدود تقسیمات سیاسی مرزهای پرند و ارجحیت ارتقاء مرکزیت شهر پرند در حدود تقسیمات پیشنهادی و منطقه راهبردی آن
- برقراری ارتباط خدماتی، تجاری، مسکونی بین دو فاز آماده سازی شهر.
- امکان ارتباط شهر با محورهای ارتباطی منطقهای در جوار اراضی شهر.